


Hírek
2014. november 20-án 14 órától megtartottuk az első szektor szemináriumunkat. Az előzetes igények alapján 2 témakört jártunk körbe. Az első előadást Veinperl Róbert adószakértő tartotta a helyi terméket előállítók (őstermelők, vállalkozók) adózási szabályairól. A következőkben Dr. Benczik Judit Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság Zirci Járási Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatalának vezetőjétől tudtunk meg hasznos információkat a kistermelői élelmiszer előállításról és az értékesítés szabályairól. A résztvevők mindkét előadás során sok-sok hasznos információt hallottak, amit ezek után alkalmazhatnak is a tevékenységük során.
Veinperl Róbert előadása:
Tájékoztató a kistermelők élelmiszer-előállítással kapcsolatos lehetőségeiről Letöltés...
Őstermelés Letöltés...
Jövedéki adó Letöltés...

Feltöltve: 2014. november 21.
Elkészültek a kisfilmek melyek még nem véglegesek,várjuk az észrevételeket!
Feltöltve: 2014. november 11.
Helyi márka kialakítása a Bakonyban
Sajtóreggeli- 2013.09.27.
Sajtóreggeli- 2013.09.27.

A rendezvény Szirbek Tiborné témamenedzser köszöntőjével, a projekt rövid összefoglalásával kezdődött. A projekt kb. 1,5 éve zajlik „A BAKONYÉRT” Egyesület térségében. Minden egyes településen lakossági fórumot tartottunk és a nyílt nap ennek az összegzése volt, itt alakítottuk ki gyakorlatilag a logót. A nyílt nap a különböző területeken dolgozó szekcióknak a megalakításáról is szólt, ami nagyon sikeres lett, mert mint az élelmiszer, a turisztika és a boros szekció is meg tudott alakulni.
A nyílt napon és a további egyeztetéseken a helyi védjegy logó is a helyi igények alapján véglegesítve lett. A logó egy olyan arculat megjelenés, amely valamilyen üzenetet hordoz magában, az emberek azon keresztül találkoznak az adott termékkel, szolgáltatással. Ez az, ami mindent el kell, hogy mondjon róla, ami olyan képzeteket kell, hogy keltsen az adott szolgáltatást, terméket igénybe vevőben, ami hosszú távon is maradandó nyomot hagy benne. Tehát ez egy elsődleges üzenet, és ezért nagyon fontos, hogy a megfelelő logó legyen meghatározva. „A BAKONYÉRT” Egyesület, aki koordinálta az egész munkát, és a projekttel foglalkozik, neki már van egy logója, ami a Bakony, a hegyvidék, az erdő, mint üzenet kellett, hogy megjelenjen és a helyben élők is azt mondták, hogy a helyi geográfiai tulajdonság legyen az, amely az üzenetet hordozza.
A helyi márka projektben még nagyon fontos, hogy az együttműködés, az összefogás irányába tereli az embereket.
A szekciók megalakításával, a közös marketing használatával, csomagolástechnika kialakításával mérhető hozama lehet, ezt szeretnénk minél szélesebb körben „A BAKONYÉRT” Egyesület térségébe kiterjeszteni, a projektnek az együttműködéssel még nagyobb hozománya is lehet, amit nem lehet előre meghatározni.
Mindezek után a projekt részeként minden külön szekcióra a résztvevők megalakították a szabályzatokat, ami mindenkire vonatkozni fog.
A rendezvény Hutvágnerné Kasper Judit előadásával folytatódott, melyben kitért a projekt előzményeire és eredményeire. A projekt a 2012-es Spanyolországi tanulmányúttal, az ott tapasztaltak eredményeként kezdődött. Ezután Leader pályázat keretében került benyújtásra került, melyet sikeresen elnyertünk. A nyílt nap végén kialakítottuk a logót, a rengeteg adatból létrehoztuk a weboldalt. A szekciókra kialakításra került a speciális szabályzat, valamint a mindenkire vonatkozó általános szabályzat. Prémium kategóriát nem akarunk létrehozni, 3-4 évig ezt fenn kell tartani. Kiadványtervek és csomagolástervek is készültek, valamint PR termékek is: toll és papírtáska. További cél a nemzetközi pályázat, melyben a levédetés, a vidéki minősége központ létrehozása, bemutató terem berendezése a cél.
3 Akciócsoporttal (DIPO, AILE, ÉLTETŐ Balaton-felvidékért Egyesület) együttműködésben csináljuk a projektet. Az Irányító Hatóság elfogadta a pályázatot megelőzően kért megvalósíthatósági tervet.
Majd ezután a projektfilm levetítésével folytattuk a rendezvényt, amelyben bemutatásra került többek között a nyílt napról készült felvétel, a részt vevőkkel készített riportok, valamint a szekciók résztvevőiről készült bemutatkozó kisfilmek.
A folytatásban a jelenlévők elfogyasztották a Kakukk vendéglő által kínált - helyi termékekből álló (szalonna, kolbász, hurka, kecskesajt, hársfatea, szentgáli parasztkenyér) – reggelit.
A program résztvevőinek visszajelzése pozitív volt, mind a rendezvénnyel, mind a későbbi elképzelésekkel kapcsolatban.
Feltöltve: 2013. október 7.

Helyi Márka Nyílt Nap
Feltöltve: 2013. április 15.

Helyi márka logó tervek:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
2025 Május
H | K | Sz | Cs | P | Sz | V |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Változásbejelentés és kifizetési kérelem:
Hírlevél