Általános információk

Az Európai Unióban a spanyol LEADER csoportok kezdeményezték az Európai Térségi Minőségi Védjegy kialakítását, és az EU-s LEADER csoportokat fogja össze (több, mint 60-at). A nemzetközi együttműködés legfontosabb célja is: a vidéki területek versenyképességének erősítése.
„A BAKONYÉRT” Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület a térség gazdasági fejlesztésének egyik fő mozgató erejét a védjeggyel azonosított helyi márkák kialakításában látja. Ehhez keresett megfelelő partnereket és hozzákapcsolódó együttműködéseket (spanyol kapcsolatok, NATURAMA). A projekt nemzetközi vonatkozásait alkalmazva indult el a projekt.
Fő célként a saját védjegy, logó vagy gyűjtőnevén márka kialakítását jelöli meg, amellett, hogy kiemeli az együttműködés fontosságát, a térségi szemléletformálást.
Fő értékként a minőség megkeresése, azonosítása és egy egységes védjegybe „gyúrása” fontosságát hangsúlyozza.
Természetesen mind ez önkéntes alapon és alulról építkező módon, hiszen csak így várható el, hogy hosszú távú eredményeket érjen el a térségben.
Ezért Egyesület úgy döntött, hogy létrehozza ezt a helyi védjegyrendszert, oly módon, hogy az az európai szintű közös Európai Területi Védjegyhez, mint„ernyővédjegyhez” kapcsolódhasson. Ez biztosíthatja hosszú távon, európai szinten azt a kritikus tömeget, ami a fogyasztókhoz való jobb eljutást eredményezi, és lecsökkenti az ügyintézéshez és a reklámhoz szükséges költségeket, melyek elengedhetetlenek az erre irányuló nemzetközi program európai területi szintű kivitelezéséhez és sikerességéhez.
Az európai Területi Védjegy tulajdonosa az Európai Területi Minőség Védjegy Szövetség.
Annak érdekében, hogy „ A BAKONYÉRT” Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület által létrehozott Vidék minősége védjegyrendszer bekapcsolására kerüljön az Európai Területi Védjegyrendszerbe, meg kell felelnie az Európai Területi Minőség
Védjegy Szövetség ide vonatkozó szabályainak.

2024 Július

H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
 
LEADER pályázatok 2017.

Hírlevél
Név: Az Ön e-mail címe: Civil szervezetek
Önkormányzatok
Vállalkozások
Magánszemély


Email marketing by NeoSoft
Ügyfélkapu

Magyar Államkincstár