Egyéb pályázatok
AZ EMVA TÁRSFINANSZÍROZÁSÚ INTÉZKEDÉSEK IRÁNYÍTÓ HATÓSÁGÁNAK A 282/2013.(X./16.)
KÖZLEMÉNYE
 
az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére 2013-tól igénybe vehető támogatások részletes feltételeiről szóló rendelet megjelenéséről előzetes tájékoztatás
A Darányi Ignác Terv keretében működő Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (DIT ÚMVP) III. tengelyén belül a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére irányuló intézkedés (a továbbiakban: alapszolgáltatások jogcím) újranyitása várható idén. A benyújtási időszak kezdete 2013. november eleje. Az alapszolgáltatások jogcím esetében elektronikus benyújtás lesz.
Az alapszolgáltatások jogcím esetében az ügyfélkörbe tartoznak a települési önkormányzatok, önkormányzati társulások, nemzetiségi önkormányzatok, nonprofit szervezetek (egyesületek, alapítványok, például polgárőr egyesületek) és egyházi jogi személyek. A rendelet mellékletét képezi a jogosult településeket tartalmazó településlista. Az ügyfélnek székhellyel vagy telephellyel kell rendelkezni azon a településlistában található településen, amelyen a fejlesztést meg kívánja valósítani.
A rendelet alapján négy célterület kerül megnyitásra. Az első célterület keretében támogatás vehető igénybe új és már meglévő falu- és tanyagondnoki szolgáltatás fejlesztéséhez, a második célterület keretében egyéb szociális, bűnmegelőzési és közösségi szolgáltatások fejlesztéséhez. A harmadik célterület esetében többfunkciós szolgáltató központ (például művelődési ház fejlesztésére) kialakítására, fejlesztésére, míg a negyedik célterület keretében hatósági engedéllyel működő állatmenhelyek fejlesztése támogatható.
A támogatható tevékenységek a következők többek között: új gépjárműbeszerzés, épületfelújítás, korszerűsítés, bővítés és az ezekhez kapcsolódó eszközbeszerzés. Eszközbeszerzés önállóan is támogatható.
A maximálisan igényelhető támogatás összege ügyfelenként az első két célterület esetében: 3,5 millió forint (személygépjármű), 5 millió forint (terepjáró), 10 millió forint (mikrobusz); a harmadik célterület esetében 25 millió forint, amennyiben az ügyfél kizárólag a kötelező szolgáltatásokat vállalja (a lakosság információhoz való hozzájutásának elősegítése és MNVH tájékoztatás nyújtása, közművelődési programok szervezése és lebonyolítása, közösségi
programok szervezése és lebonyolítása, ingyenes internet hozzáférés biztosítása), ha ezen felül könyvtári szolgáltatást is ellát, akkor 30 millió forint; a negyedik célterület esetében legfeljebb 25 millió forint.
A támogatás mértéke az összes elszámolható kiadás 100 százaléka.

Budapest, 2013. október „ .”

Búsi Lajos
IH vezető
Kerékpárosbarát Település 2013 és Kerékpárosbarát Munkahely 2013 Pályázat
 
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős tárcája és a Kerékpáros Magyarország Szövetség idén hetedik alkalommal hirdeti meg a pályázatot, amely a „Kerékpárosbarát Település 2013” és a „Kerékpárosbarát Munkahely 2013” cím odaítélésével ismeri el a települések és a munkahelyek kerékpározásra ösztönző, példamutató intézkedéseit és kezdeményezéseit.
Bővebben...
Feltöltve: 2013.szeptember 9.
                                                                                                                          Feltöltve: 2011. július 12.
 NATURAMA Szövetség által meghírdetett fotó pályázat nyerteseinek díjazására 2010. március 7.-én a II. LEADER Expo-n egy ünnepélyes műsor keretében került sor.
A "Nem bántja a szemét? Nyissa ki a szemét!" Fotó pályázat nyertese Szendrei Szilárd lett, míg a "Fotoszintézis 2009" fotópályázat nyertese (térségünk lakója) Juhász Sándor Pál. Az Egyesület különdíját  Kazinczy Gyöngyvér nyerte, akinek fotói az Egyesület reklámanyagait is díszítik.A nyerteseknek ezúton is gratulálunk!

Pályázat vidéki rendezvények,falunapok szervezésére 2010. február 26.-ig.
Tájékoztató a ÚMVP Irányító Hatósága által vidéki rendezvények és falunapok szervezésére letöltehető itt!
Marik Péter produkciós vezető Merlin Communications tájékoztatója letölthető itt!

 
 „A megújuló vidékért” címmel a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat pályázatot hirdet mintaértékű agrár-vidékfejlesztési projektek és programok leírására témában.

A pályázat célja: felkutatni, jutalmazni és közismertté tenni – belföldön és más Európai Uniós tagországokban - az EU és nemzeti társfinanszírozással megvalósított, mintaértékű agrár-vidékfejlesztési gyakorlatokat, a magyarországi kiemelkedő, példamutató, gazdaságilag fenntartható, innovatív fejlesztéseket. Bemutatásukkal, az információk cseréjével tovább erősíteni az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) forrásainak a vidék gazdasági, infrastrukturális, közösségi-társadalmi fejlődésére gyakorolt hatását. A megvalósított fejlesztések eredmén yeinek megismertetésével, a jó és hasznosítható példák erejével bátorítani a vállalkozásokat, egyéneket és termelői szervezeteket, önkormányzatokat, közösségeket fejlesztési céljaik, elképzeléseik valóra váltására.

A pályázat a www.mnvh.eu nyitó oldalán érhető el és nyújtható be elektronikus formában.

Pályázati lehetőség lakossági energiatakarékossági beruházásokra. További információ letölthető itt!

 
A Magyar ENSZ Modell Diákegyesület a Magyar UNESCO Bizottság együttműködésével idén immár hatodik alkalommal rendezi meg országos, középiskolásoknak szóló vetélkedőjét, melynek témája ebben az évben a klímaváltozás lesz.
UNESCO versenyfelhívás
 UNESCO plakát

 
Magyarországi Falumegújítási Díj 2009.
Logó 
1. számú melléklet
2. számú melléklet

 A NATURAMA Szövetség fotópályázatot hírdet az alábbi két témakörben:
"Fotoszintézis 2009"
"Nyissa ki a szemét! Nem bántja a szemét? "
A pályázat plakátja
" Fotoszintézis 2009 " pályázat leírása és jelentkezési lapja
" Nyissa ki a szemét! Nem bántja a szemét? " pályázat leírása és jelentkezési lapja

2021 Október

H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
       
 
LEADER pályázatok 2017.

Hírlevél
Név: Az Ön e-mail címe: Civil szervezetek
Önkormányzatok
Vállalkozások
Magánszemély


Email marketing by NeoSoft
Ügyfélkapu

Magyar Államkincstár