Kézműves szektor
Somodi Edit – Somodi Mézeskalács Műhely:
Edit és családja 2010 óta foglalkozik mézeskalács készítéssel. Kézműves technikával készült egyedi mézeskalácsokat és dísztárgyakat készítenek. Saját stílus kialakításával, a fogyasztók igényeihez igazodva. Csakis természetes alapanyagokból készülnek a mézeskalácsok! Mottójuk: Mézeskalács a szemnek, a szívnek és a pocaknak. Náluk a minőség és a fogyaszthatóság jelenik meg egy helyen. Előre egyeztetett időpontban mézeskalács készítésre, sütésre és díszítésre is lehetőség van náluk.

 

Pappné Rácz Ildikó :
Dudaron készít betlehemeket, angyalokat és népi játékokat, karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó csuhé ajándéktermékeket. A termékei egyediek, szívvel-lélekkel készült alkotások, amelyek a hagyományok gyökereiből táplálkoznak.  

 

Deák Ildikó vagyok, Agyagmíves:
Már kisgyermek koromtól vonzott az agyag, csodáltam a fazekasok, keramikusok munkáit. Ott élt szívem-lelkem mélyén a vágyódás: én is érezni akarom azt a boldogságot, amit az ujjaim alatt formálódó agyag látványa nyújt. Hosszú éveket töltöttem tanulással, saját, egyedi világom kialakításával, ez idő alatt megtanultam, hogy az agyaghoz csak illő alázattal szabad nyúlni, és minden pillanatért hálásnak kell lenni, amit alkotással tölthetek! Munkáim díszítéséhez jellemzően magyar mintakincsünkből választok elemeket, rendkívül fontosnak tartom ősi motívumaink őrzését, továbbadását. Emellett él bennem egy csodás mesevilág, a lelkemben őrzött gyermek játékos álmait formálom meg agyagból.
Egy mondat erejéig engedjék meg, hogy itt is köszönetet mondjak első tanítómnak, Magán Ferencnek: Hálásan köszönöm azt a sziklaszilárd alapot, amire azóta is biztonsággal építhetek!

 

Gáspár Marianna:
Minden ami valódi bőr, felhasználok a tárgyaim elkészítésében legyen ez kecskebőr, juhbőr, báránybőr, marhabőr, borjúbőr. A hagyományos bőrműves technikák alkalmazásával -kézi varrás, fűzés, szűcsrátét, szironyozás, ványolás, domborítás..... -- és a népi motívum kincseinek megjelenítésével a bőrön, stilizált változatban, de egyedi elképzelések, motívumok, monogramok elkészítésével készülnek tárgyaim. Az általam készített tárgyak: használati tárgyak, ékszerek, dísztárgyak, egyedi saruk, papucsok, válltáskák, övtáskák és ami még a képzeletbe belefér.

 

Nika ásvány- ékszer:
Nika ásvány-ékszer, többféle gyógyító hatású ásványból készít egyedi ásvány ékszereket, használati és lakásdekorációs tárgyakat, tibeti ezüst kombinálásával. Az összefűzött ásványok a saját rezgésükön túl, egy új minőséget, egy új rezgést hoznak létre, a kombinálás hatására, melyekbe gyógyító angyali üzenetek kódolódnak.
Nem vagyok orvos, nem vagyok gyógyító, és semmilyen csodatévő. Az általam kínált ásványok és belőlük készült ékszerek, egyéni rezgésükkel támogatják a környezetüket.

Lajkóné Rózsa Judit:
Körülbelül 10 éve kezdtem a selyemfestéssel foglalkozni, előbb hobby szinten, aztán egyre jobban magával ragadott ez a csodás, természetes anyag.
Az Irysilk selyemfestés termékeinek minden egyes darabja egyedi, kézzel festett, mintái és színkombinációi a variációk végtelen sorát alkotják. A kendőket és sálakat különböző méretekben készítem.
Alapját az egyedi összeállítású frekvencia-emelő és támogató hatás adja. Minden egyes termék használójának egyéni problémájával kerül rezonanciába a színeken és formákon keresztül, mivel szimpátia alapján ki-ki el tudja dönteni, mire van szüksége éppen.
Egyéni megrendeléseket is elfogadok!


 

Vikidár Alfonz egyéni vállalkozó :
Vikidár Kerámia Műhely 1998 óta működik Herenden, ahol kézzel festett kerámiák készülnek. Fő profiljuk a festés és igyekeztek olyan mintákat megalkotni, melyek sokféle stílushoz illenek. Formáik hagyományosnak tekinthetőek, mintáik azonban nem.

 

Vikta kézműves műhely:

Családi műhelyünkben kétféle kézműves terméket készítünk: egyedi esztergályozott fa dísz- és használati tárgyakat, valamint fa-műgyanta ékszereket.
Kizárólag hazánk erdeiben, gyümölcsös kertjeiben honos fákat használunk alapanyagul.

Hiszünk abban, hogy alkotásainkban a természet tovább él és használatuk melegséget visz az otthonokba, az ékszerek jó érzéssel töltik el viselőjüket.
Törekszünk arra, hogy az általunk készített fa használati tárgyainkban jelen legyen az esztétika, a praktikum, a tartósság, ezzel biztosítva a fenntarthatóságot. Munkánk során a fa alapanyag mellett kizárólag magas minőségű kiegészítő anyagokat (műgyanta, ékszer-szerelék, fakezelő olaj) használunk.

Kínálatunkban megtalálhatóak a fa fonalvezető-, kelesztő- és kínáló tálak, fa-műgyanta medálok, gyűrűk, fülbevalók.

2024 Július

H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
 
LEADER pályázatok 2017.

Hírlevél
Név: Az Ön e-mail címe: Civil szervezetek
Önkormányzatok
Vállalkozások
Magánszemély


Email marketing by NeoSoft
Ügyfélkapu

Magyar Államkincstár